Bratislava má hokejové Námestie šampionátu

04.05.2011 Celý región

Bratislava 4. mája (TASR)- Bubnovanie dnes otvorilo symbolicky Námestie šampionátu na pôde Hlavného námestia v centre Bratislavy. Svoje pomenovanie bude mať počas Majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji.
Nachádza sa na ňom kovová konštrukcia so štyrmi stĺpmi, kde sú dolu striedačky. Je vyzdobená vlajkami účastníckych krajín a postavami hokejistov v slovenských dresoch. Na reťaziach je zavesený symbolický puk, po svojom obvode má fotografie zachytávajúce atmosféru majstrovstiev. Konštrukcia je určená na to, aby sa pri nej mohli záujemcovia fotografovať.
Námestie otvoril bratislavský primátor Milan Ftáčnik. \"To, čo dokážu naše deti, naši žiaci, naši umelci, to budeme prezentovať,\" povedal Ftáčnik a pripomenul, že je tam aj menšia fanúšikovská zóna. \"Zástupcovia Medzinárodnej hokejovej federácie sú prekvapení, keď na zimnom štadióne je 9500 návštevníkov a rovnako je 9500 ľudí vedľa vo fanúšikovskej zóne, ďalších 2500 až 3000 je v zóne pri Dunaji, takže vyzerá to tak, že Bratislava žije hokejom,\" konštatoval primátor v príhovore pred Bratislavčanmi aj fanúšikmi zo zahraničia.
 

Vyberte región